Съвети

First yoga class
Подходящо облекло

Подходящо облекло е всяко, което ни кара да се чувстваме удобно в него, без да мислим как изглеждат коремът, краката или ръцете ни в него. Обикновено се състои от не твърде отпуснати или твърде стегнати клин и блуза. Определено не се нуждаем от най-скъпите спортни комплекти.

Кърпа

Не е задължителен елемент, но ако сме от хората, които се потят по-обилно, бихме се чувствали по-комфортно, ако си носим своя кърпа.left align image

Бутилка вода

По време на практиката няма време, нито нужда да пием вода, тъй като не е високодинамична, аеробна тренировка. Паузи за пиене на вода могат да бъдат разконцентриращи както за нас, така и за тези около нас. От друга страна, ако мисълта ни ще бъде насочена през цялото време към глътката вода, по-добре да си я набавим. Трябва само да внимаваме и да не пием прекалено много, тъй като изпълняването на позите може да стане по-предизвикателно и неприятно.

Нямаме нужда от:

Обувки

Толкова е лесно да посетим йога клас – нямаме нужда от никакви специални екипировки, дрехи или умения. Нямаме нужда дори от обувки. Можем спокойно да останем по чорапи, а повечето хора дори предпочитат да бъдат боси.

Последен модел скъпи клин и тениска

Често виждаме в интернет или по реклами на йога студиа хора, облечени с най-модерни и луксозни екипи, изрисувани в красиви шарки и невероятни цветове, които струват колкото кратка почивка в планината. Насладете им се или ги игнорирайте, но не им позволявайте да ви втълпят, че трябва задължително да се сдобиете с тях и да си ги облечете, за да влезете в студиото. Никой няма да има по-незадоволителна практика, защото има дупка в чорапа.

Постелка

Повечето студиа разполагат със собствени постелки с цел да улеснят практикуващите. В случай че ние трябва да носим свои постелки, това ще бъде изрично споменато и написано в сайта. След практиката следва да се уверим, че сме почистили и оставили постелката в спретнат вид, готова за следващия посетител. Хората, които предпочитат да практикуват на своя постелка, са добре дошли да си я носят в часовете.

Бижута

Повечето от нас се събуждаме сутрин, измиваме очите и зъбите си и преминаваме към поставянето на всевъзможни прекрасни и стриктно подбрани по цвят, материал и според сезона часовници, обици, гердани, пръстени, брошки. Моментът, в който влезем в студиото, свалим всички бижута и останем боси, ни носи спокойствие, комфорт и лекота.